Volledig scherm
Sinterklaas met zijn 'opvallende actie' in Helvoirt. © Christ Pijnenburg

Opvallende acties Sinterklaas tijdens intochten in Helvoirt en Den Bosch worden internet-hit

DEN BOSCH/ HELVOIRT - Dat zien we de Sint niet snel doen. Tijdens de intocht in Helvoirt verdween de staf van Sinterklaas plotseling tussen de benen van de man die voor hem liep. De tuba-speler van de harmonie werd daardoor op wat hardhandige wijze tegengehouden. 

Een gebbetje van Sinterklaas, die heel goed wist op welk moment hij toesloeg. Op het Kerkplein waren op dat moment geen kinderen meer. Zij zaten allemaal al binnen in de Sint-Nicolaaskerk, te wachten op de dienst. Sinterklaas zelf zou als laatste binnenkomen, net na de Harmonie Kunst Adelt. Alleen enkele volwassenen zagen het - enigszins pikante - grapje van de Goedheiligman. Onder hen ook iemand die het voorval filmde, en naar Dumpert stuurde. 

Niet veel later had Sinterklaas nóg een incidentje dat de video-site haalde. Tijdens zijn intocht in Den Bosch wilde paard Amerigo even niet meer meewerken. Ter hoogte van de Sint Janssingel stopte het dier ineens, en stapte achteruit. Het liep maar net goed af, want als het paard nog een paar stappen naar achteren had gezet, was hij tussen de kinderen beland. Sinterklaas zelf kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Buiten het feit dat hij zijn mijter verloor, kwam hij met de schrik vrij. 

Volledig scherm
De Sint kwam in Den Bosch met de schrik vrij. © Screenshot video

In samenwerking met indebuurt Den Bosch