Het clubgebouw van OSC’45
Volledig scherm
Het clubgebouw van OSC’45

OSC’45 blijft zondagvereniging, maar eerste team gaat wél op zaterdag spelen

DEN BOSCH - Voetbalclub OSC’45 blijft (voorlopig) een zondagvereniging. De Orthense voetbalclub moet door het coronavirus even een streep zetten door de zaterdagambities, al gaat het eerste elftal wel op de zaterdag spelen.

In maart liet het bestuur van de club weten om OSC'45 een zaterdagvereniging te laten worden. Het zou een positieve impuls moeten geven aan de club. ,,Laat ons de club van Noord zijn", liet Bart van Poppelen, een van de initiatiefnemers, weten.

Op 1 mei zou tijdens een buitengewone ledenvergadering besloten worden of de zaterdagambities realiteit zouden worden, maar door het coronavirus kon de vergadering geen doorgang vinden. Zodoende besloot de club in eerste instantie om de vergadering digitaal te houden, maar ook dat gaat nu niet door.

,,Belangrijkste reden voor dit gevoel is dat het ons onmogelijk lijkt de leden van OSC’45 op een eerlijke manier hun stem digitaal uit te laten brengen. Dat inzicht is pas later gekomen, mede door het contact dat we met diverse leden hebben gehad", laat de club weten. Wel zegt OSC’45 te weten dat een ruime meerderheid van de leden voor een zaterdagvereniging is.

Eerste elftal op zaterdag

Desalniettemin gaat het eerste elftal wél op zaterdag spelen. ,,Door het eerste elftal op zaterdag te laten voetballen nemen we een belangrijke stap om ons neer te zetten als (toekomstige) zaterdagvereniging. Dit is namelijk nog steeds onze grote wens.” Komend seizoen bestempelt de club als een ‘overgangsjaar'.

OSC'45 1 speelt komend seizoen op zaterdag.
Volledig scherm
OSC'45 1 speelt komend seizoen op zaterdag. © Jan Verhoeven
  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch