De ouders van baby Luna, Chris en Marloes.
Volledig scherm
De ouders van baby Luna, Chris en Marloes. © Domien Van Der Meijden

Ouders baby Luna en artsen JBZ komen maar niet nader tot elkaar

DEN BOSCH - Het witte knuffeltje stond opnieuw op tafel. Net als een foto van de in 2014 overleden baby Luna. De setting was precies hetzelfde als een week eerder, toen acht gynaecologen voor het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg moesten verschijnen. Vrijdagmiddag stonden de betrokken kinderarts en anesthesist van het Jeroen Bosch Ziekenhuis terecht. 

 1. Bossche buurt wordt gek van drugsverslaafden: ‘Pizza door brievenbus gepropt en mes in tuin verstopt’
  PREMIUM

  Bossche buurt wordt gek van drugsver­slaaf­den: ‘Pizza door brievenbus gepropt en mes in tuin verstopt’

  DEN BOSCH - Je zult maar verslaafd zijn aan drank of drugs. En je zult maar wonen vlakbij het gebouw waar zij dag en nacht terechtkunnen voor opvang en onder toezicht drank en drugs mogen gebruiken. Bewoners in de omgeving van de vestiging van Novadic-Kentron aan de Bossche Oranje Nassaulaan zijn het beu en wanhopig. Volgens een woordvoerder van Novadic-Kentron wordt gezocht naar een oplossing. Maar de buurt is ongerust.
 2. Zwartboek zegt veel over ellende die buurt ervaart van verslaafden: ‘Wij moeten zelf de poep en spuiten opruimen’
  PREMIUM

  Zwartboek zegt veel over ellende die buurt ervaart van verslaaf­den: ‘Wij moeten zelf de poep en spuiten opruimen’

  DEN BOSCH - Bewoners in de omgeving van de Novadic-Kentron-vestiging aan de Bossche Oranje Nassaulaan hebben een zwartboek van honderd pagina’s met app-berichten waarmee ze elkaar waarschuwen voor drugs- en alcoholverslaafden. Een greep uit de berichten spreekt boekdelen. ‘Ik kom net met mijn kind terug van school en zie voor mijn ogen de zoveelste drugsdeal gesloten worden.’ een andere buurtbewoner zegt ‘zojuist uitgemaakt te zijn voor k**jood’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch