Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe gymzaal van basisschool De Springplank in Vught. Een ‘lelijke rode container’ volgens ouders en omwonenden. © copyright Marc Bolsius

Ouders en omwonenden van basisschool De Springplank in Vught balen van ‘rode container’ als gymzaal

VUGHT - Omwonenden van basisschool De Springplank in Vught willen dat de beplating van de nieuwe gymzaal, die ze een ‘lelijke rode container’ noemen, wordt vervangen door beplating waar planten tegenaan kunnen groeien. Gebeurt dat niet dan willen ze compensatie vanwege waardevermindering van hun woningen. Ze worden gesteund door een grote groep ouders. Dinsdagavond boog de bezwarencommissie zich over hun argumenten.

Het opvallende bouwsel staat aan de achterzijde van de school, grenzend aan de parkeerplaats aan de Vlierstraat en kost zo’n 1,3 miljoen euro. Het is een sterk versoberde variant van het eerdere plan van 1,6 miljoen euro; een multifunctionele, innovatieve én interactieve beweegzaal van steen, passend bij de monumentale school. Die bleek vorig jaar opeens zes ton duurder dan begroot. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch