Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ).
Volledig scherm
Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). © BD

Ouders overleden baby Luna dagen artsen JBZ voor tuchtcollege

VUGHT - Marloes Schuiling en haar man Chris uit Vught dagen artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis voor het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. In 2014 overleed hun baby Luna na tien dagen. Volgens de ouders door een reeks medische missers van het Bossche ziekenhuis. 

In totaal worden tien artsen voor het tuchtcollege gedaagd: acht gynaecologen, een kinderarts en anesthesist. Het JBZ wordt diverse fouten verweten tijdens de zwangerschap, de bevalling zelf en het korte leven van baby Luna. Ook in de nazorg heeft het ziekenhuis volgens de ouders steken laten vallen. 

Open brief

De ouders schreven onlangs een open brief aan het JBZ en de betrokken artsen. Daarin stellen ze onder andere: ‘Na al die jaren is het ons nog steeds niet gelukt om ons leven op te pakken. We zitten met zoveel vragen, er is nog zoveel onduidelijk. En u bent de enige met antwoorden. U bent de enige die ons de nazorg kan bieden die we nodig hebben: de waarheid.’

Zittingsdagen

Er zijn twee zittingsdagen ingeruimd, voor de gelegenheid in Bossche Paleis van Justitie. De eerste is op vrijdag 6 september. De tweede zaak dient op vrijdag 13 september. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch