Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966

Over klauwen, meuren en flikkeren

Do 25 apr. De fietsenstalling bij het station in het Paleiskwartier was in het paaskweekeinde overhoop getrokken. Geen fiets stond meer netjes in het rek, nadat een grappenmaker het nodig vond alle stalen rossen op de grond te gooien. Een potje vandalisme waar een mens alleen maar diep van gaat zuchten. 

Zelf zette ik mijn afgetrapte fiets ook lange tijd in deze stalling. Het stonk er altijd naar plas en werd vaak gebruikt als rookhok. Voor mijn fiets betekende het dat deze ook vaak op eenzelfde manier uit het rek getrokken werd. Vertrapt en eenzaam achtergelaten. Nergens was mijn band bovendien zo vaak plat. Plots zat er een slag in mijn wiel of was mijn zadel verdwenen. Tot, op een mooi dag, de fiets in zijn geheel weg was. Een fiets die te verrot was om überhaupt te stelen. Mijn fietsen staan sindsdien bewaakt aan de centrumkant, al duurt het ritje langer.

Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966

Dus misschien zat er inderdaad wat frustratie bij toen ik een stukje voor internet tikte. Voor het gemak gebruikte ik termen als ‘op de grond flikkeren’, ‘met je klauwen er vanaf blijven’ en ‘meuren naar urine’. Er kwamen briefjes. ‘Wat een bizar taalgebruik voor een krant. Sorry hoor, maar als ik dat soort taal lees hoef ik ‘m niet...', was een beetje de strekking. ‘Dit had ook in andere bewoordingen duidelijk gemaakt kunnen worden. Echt heel jammer dat dit zo gepubliceerd is.’ Gelukkig werd zo'n reactie nog wel tot drie keer aan toe gevolgd door een zinsnede als ‘maar ik was het wel helemaal eens met het stuk.’

Misschien moet ik de briefschrijvers wel gelijk geven, en was ik een beetje te chagrijnig. Ik zal het iets netter houden. Maar bekijk ook het van de zonnige kan: het bekendste Bossche drieletterwoord heb ik vaak geroepen in die stalling, maar ook in dit stuk weer niet gebruikt. 

Volledig scherm
Vandalisme in de fietsenstalling van het Paleiskwartier © Twitter @EJB1966
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch