Volledig scherm
De gedenkhoek voor de plots overleden wijkagent Turgay Aslan in De Schans op de Maaspoort. © Jos van de Ven/BD

Overleden wijkagent Aslan een begrip in Maaspoort

DEN BOSCH - De zondag na een kort ziekbed overleden wijkagent Turgay Aslan (51) was een uitgesproken figuur. ,,Bevlogen, sympathiek en kordaat’’,  reageert wijkmanager Ronnie van Gaal in de Maaspoort. 

Aslan was tien jaar wijkagent en een begrip in de Maaspoort. ,,Een groot gemis. Iedereen kende Turgay en zijn collega.‘’ Aslan stond niet alleen altijd paraat voor zijn mensen in zijn wijk, maar ook op de barricaden als het politiewerk in het gedrang dreigde te komen. 

In sociaal cultureel centrum De Schans is een hoek ingericht waar belangstellenden een persoonlijke boodschap in het gedenkboek kunnen  schrijven. Dat boek blijft tot en met dinsdag liggen. 

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch