Volledig scherm
Paleiskwartier in Den Bosch anno 2018. © Google

Paleiskwartier: van verpauperd industrieterrein tot gebied met bijzondere architectuur

Toen en NuDEN BOSCH - Ooit was het gebied waar tegenwoordig de wijk Paleiskwartier in Den Bosch ligt, een verpauperd industrieterrein. Tegenwoordig is het een wijk met bijzondere, moderne architectuur. Ook van bovenaf zijn de bijzondere ontwerpen duidelijk zichtbaar. Deze zomer neemt het Brabants Dagblad een aantal plekken met satellietfoto’s onder de loep. Deze week het Paleiskwartier.

Het is haast niet voor te stellen dat het gebied vlak achter het Centraal Station van Den Bosch ooit zelfs een moerassig karakter had. In de jaren dertig van de vorige eeuw werd daar een einde aan gemaakt en vlak na de Tweede Wereldoorlog kwam er een bedrijventerrein en vestigden er onder meer de Gruyter en Interpharm. Vanaf de jaren negentig veranderde het gebied stukje bij beetje tot het Paleiskwartier dat wij nu kennen.

Hoe werkt het?

Bekijk de veranderingen op onderstaande fotoslider. Beweeg de verticale balk naar links en rechts over de foto. Op mobiel klik je links van het witte bolletje om deze in beweging te brengen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch