Een vestiging van Papa John’s in Rotterdam.
Volledig scherm
Een vestiging van Papa John’s in Rotterdam. © Jan de Groen

Papa John’s Pizza komt naar Den Bosch, Subway opent vijfde vestiging op de Rietvelden

Ma 19 aug. Pizzaketen Papa John’s Pizza komt naar Den Bosch. Het is de eerste vestiging in de stad van de derde grootste pizzaketen in de wereld. Daarnaast opent Subway alweer de vijfde vestiging in de stad, ditmaal op de Rietvelden.

Dat blijkt uit de aangevraagde vergunningen. Papa John’s wil zich vestigen aan de Sint Teunislaan 68. Dat pand ligt naast de hoofdingang van winkelcentrum De Rompert. De pizzaketen begon in 1984 en heeft meer dan 5000 winkels in 45 landen. Daarmee behoort het samen met Domino’s Pizza internationaal tot de grote spelers. 

Schulden

In Nederland zijn er nu zo’n twintig restaurants. Juist afgelopen weekeinde kwam overigens naar buiten dat de keten startende ondernemers in de problemen heeft gebracht, doordat de kosten zo hoog bleken dat franchisers met torenhoge schulden achterbleven. Het is niet duidelijk wanneer de pizzeria in Den Bosch opent.

Broodjesketen

Broodjesketen Subway heeft verder haar oog laten vallen op een pand aan de Rietveldenweg 52, waar onder meer Karwei en Würth zijn gevestigd. Op het bedrijventerrein komt dan alweer de vijfde vestiging van de Amerikaanse keten. Zo zit de keten al aan de Onderwijsboulevard, Stationsweg, op de meubelboulevard en bij een tankstation langs de Maaspoortweg. Ook hier is nog niet duidelijk wanneer de vestiging opengaat. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch