De autoparkeergarage aan de Sint-Josephstraat in Den Bosch is verbouwd tot tijdelijke fietsenstalling.
Volledig scherm
De autoparkeergarage aan de Sint-Josephstraat in Den Bosch is verbouwd tot tijdelijke fietsenstalling. © Robèrt van Lith/BD

Parkeergarage in Den Bosch krijgt nóg een etage voor fietsers

DEN BOSCH - ,,Het lijkt wel of álle Oeteldonkers met de fiets naar de stad komen. En daar zijn we natuurlijk alleen maar blij mee", is burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch dik tevreden. Om al die fietsen te kunnen stallen verbouwde Den Bosch voor deze carnaval voor het eerst de parkeergarage aan de Sint-Josephstraat tot fietsenstalling. 

En dat blijkt een groot succes. ,,We hadden al drie etages ingericht om een kleine 2000 fietsen te stallen. Maar dat bleek nog niet genoeg, nu hebben we nog een vierde etage vol met fietsenrekken gezet”, zegt evenementencoördinator Johan van der Putten. ,,We zouden ook nog het dak van de parkeergarage voor fietsen kunnen inruimen. Maar dat doen we niet omdat daar mensen in de buurt wonen. Dat zou te veel herrie geven.” 

Gratis én bewaakt 

Veel fietsers in Oeteldonk weten de weg al te vinden naar de nieuwe stalling in de parkeergarage aan de Sint-Josephstraat.
Volledig scherm
Veel fietsers in Oeteldonk weten de weg al te vinden naar de nieuwe stalling in de parkeergarage aan de Sint-Josephstraat. © Robèrt van Lith/BD

Fietsers kunnen hun fiets gratis én bewaakt stallen in de parkeergarage. Dat geldt voor nog vier plekken; de gratis fietsenstallingen in de Kerkstraat, de Wolvenhoek, het Burgemeester Loeffplein en het Stationsplein. Van der Putten: ,,Aan die vier fietsenstallingen hadden we tijdens carnaval niet genoeg. Dan zie je dat mensen hun fietsen neerzetten op plekken waar we dat niet graag zien, zoals bij de Sint-Jan.” 

Nu de grote fietsenstalling aan de Sint-Josephstraat een succes is, krijgt die mogelijk navolging. ,,Het zou bijvoorbeeld ook kunnen tijdens Jazz in Duketown. Voor eendaagse evenementen is het haast niet de moeite, want het kost ook veel tijd en moeite om de parkeergarage om te bouwen tot fietsenstalling.”

De kelder van de parkeergarage is nog wel ingeruimd voor auto's. Van der Putten: ,,Hier staan de circa vijftig vergunninghouders.”

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch