Parkeren langs  de Zuid-Willemsvaart, de opbrengsten worden minder en minder.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren langs de Zuid-Willemsvaart, de opbrengsten worden minder en minder. © Marc Bolsius

Parkeeropbrengsten Den Bosch vallen vies tegen

DEN BOSCH - Er wordt minder en minder betaald geparkeerd in Den Bosch. De gemeente ontvangt de laatste drie jaar minder parkeergeld en haalt al helemaal niet binnen wat het in die jaren had verwacht. Het bezoek aan de acht parkeergarages en vier transferia loopt hard terug. Het straatparkeren heeft in drie jaar weer wel meer opgeleverd, maar dat komt vooral omdat de tarieven verhoogd zijn. 

Dat blijkt uit eigen onderzoek van het Brabants Dagblad na een Wob-procedure. Den Bosch ontving vorig jaar ruim 14.3 miljoen euro aan parkeergelden, ruim 250.000 euro minder dan in 2016. Maar vooral ook ruim één miljoen euro minder dan de gemeente had verwacht in 2018 op te halen. Vooral de opbrengst van de parkeergarages bleef ver achter bij de verwachtingen: ruim anderhalf miljoen euro. 

  1. Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta
    PREMIUM
    UPDATE

    Woontorens van zeventig meter hoog rond waterplein met nieuwe lage Diezebrug in Bossche Stadsdelta

    DEN BOSCH - Nu een nietszeggend stukje Dieze in een redelijk troosteloze omgeving. Daar gaat verandering in komen. Een waterplein met een nieuwe lage Diezebrug moet de blikvanger van de Stadsdelta aan de Dieze in Den Bosch worden. Met daaromheen op de Kop van het Zand en Orthenpoort-Zuid torenflats van zeventig meter hoog en in totaal 1300 woningen. De Tramkade blijft voor een deel de speeltuin voor creatievelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch