Volledig scherm
De parkeerplaatsen op Willemspoort, zonder slagboom. mét omheining. © Jos van de Ven/BD

Parkeerplaatsen Willemspoort liggen er al, dus Heijmans schiet niet te kort

DEN BOSCH - De dertig parkeerplaatsen met omheining liggen al aan de zijde van de Henri Dunantstraat in Willemspoort, dus waar hebben we het (nog) over. Daar komt de uitspraak van de Bossche rechtbank op neer nadat een deel van de bewoners van Willemspoort (tegenover het Jeroen Bosch Ziekenhuis) had gevraagd de door Heijmans Vastgoed beloofde 33 bezoekersplaatsen én slagboom af te dwingen. 

,,Een slimmigheidje van Heijmans’’, reageert woordvoerder Hans Smith namens de bewoners. ,,In de voorbereiding op de rechtszaak heeft Heijmans dertig plaatsen aangelegd.’’ Volgens Smith is de kans groot dat de bewoners in hoger beroep gaan. ,,Omdat de rechtbank onze vraag niet heeft beantwoord. De vraag is namelijk of wij recht hebben op die plaatsen.’’

In de ogen van de bewoners aan oostzijde van Willemspoort zouden de parkeerplaatsen namelijk alleen voor bezoekers zijn. De rechtbank ziet het begrip bezoekers echter breder en spreekt van bezoekers aan het gehele gebied en dus niet alleen aan de bewoners. 

Slagboom is niet beloofd

De slagboom hoeft er in de ogen van de rechtbank niet te komen omdat uit geen enkele tekening of omschrijving blijkt dat Heijmans deze heeft beloofd neer te zetten. 

Al tijdens de rechtszaak eind april bleken bewoners en Heijmans heel andere of juist helemaal geen herinneringen te hebben aan een toezegging bij de verkoop van de woningen dat er 33 bezoekersparkeerplaatsen aangelegd zouden worden. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch