Volledig scherm
De broeders van San Damiano poseren alvast voor hun inzamelingsactie voor de Voedselbank. © Stadsklooster San Damiano

Pasta, rookworst en ingeblikte vis mogen in de Bossche kribbe

DEN BOSCH - Aan goud, wierook of mirre heeft het kerstkind geen behoefte, maar verder is alles welkom. De broeders van het stadsklooster San Damiano in Den Bosch houden een inzamelingsactie voor de Voedselbank in de regio van Den Bosch en omstreken. 

Met kerst willen ze geen lege stal, maar een goed gevulde voederbak. ‘Zodat het écht kerst kan worden en niemand in de kou hoeft te staan’, zijn de broeders van mening. 

Kerstpakket

Rond de vieringen in het stadsklooster is daarom gelegenheid om levensmiddelen in de stal te zetten. De broeders denken hierbij aan rijst, pasta, rookworst (vacuüm verpakt) en ingeblikte vis en vlees. Mensen mogen ook hun kerstpakket inleveren, dat wordt weer doorgegeven aan de Voedselbank.  Andere kleine bijdragen voor de Voedselbank zijn ook van harte welkom.

De houdbare etenswaar, kunnen tot en met zondag 16 december worden ingeleverd in de kerk van het stadsklooster aan de Van de Does de Willleboissingel 12. De kerk is op werkdagen om 07.15 uur en om 17.15 uur geopend, zaterdag om 19.00 uur en zondag om 10.00 uur.

  1. Vieze Jack en Dario? Kansloos in Oeteldonk
    PREMIUM
    VIDEO

    Vieze Jack en Dario? Kansloos in Oeteldonk

    DEN BOSCH - Op YouTube is de ‘carnavalsclip’ van SjanSjee dit jaar al ruim over de 200.000 keer bekeken. ,,Pffff’’, verzucht Danny van Ham, ,,met dat nummer ’Ik wil je pijpen’... Ver-schrik-ke-lijk, het wordt met het jaar erger’’, aldus de helft van het duo Niek & Danny. Niet dat zij puur Oeteldonkse teksten maken, maar toch: de kenmerkende blauwe kiel en das én de moderne Twee Pinten-sound verbindt onmiskenbaar hun liefde aan het carnaval in Den Bosch. ,,Vieze Jack? Kansloos in Oeteldonk en ik hoop dat dat nog héél lang zo blijft.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch