Volledig scherm
De broeders van San Damiano poseren alvast voor hun inzamelingsactie voor de Voedselbank. © Stadsklooster San Damiano

Pasta, rookworst en ingeblikte vis mogen in de Bossche kribbe

DEN BOSCH - Aan goud, wierook of mirre heeft het kerstkind geen behoefte, maar verder is alles welkom. De broeders van het stadsklooster San Damiano in Den Bosch houden een inzamelingsactie voor de Voedselbank in de regio van Den Bosch en omstreken. 

Met kerst willen ze geen lege stal, maar een goed gevulde voederbak. ‘Zodat het écht kerst kan worden en niemand in de kou hoeft te staan’, zijn de broeders van mening. 

Kerstpakket

Rond de vieringen in het stadsklooster is daarom gelegenheid om levensmiddelen in de stal te zetten. De broeders denken hierbij aan rijst, pasta, rookworst (vacuüm verpakt) en ingeblikte vis en vlees. Mensen mogen ook hun kerstpakket inleveren, dat wordt weer doorgegeven aan de Voedselbank.  Andere kleine bijdragen voor de Voedselbank zijn ook van harte welkom.

De houdbare etenswaar, kunnen tot en met zondag 16 december worden ingeleverd in de kerk van het stadsklooster aan de Van de Does de Willleboissingel 12. De kerk is op werkdagen om 07.15 uur en om 17.15 uur geopend, zaterdag om 19.00 uur en zondag om 10.00 uur.

 1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).
 1. Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch
  PREMIUM
  ANALYSE

  Mist en onduide­lijk­heid rond nieuw theater in Den Bosch

  DEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet - én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch