Tijdens de Landelijke Leergeld Dag in Den Bosch, kondigen Leergeld Nederland en kinderboekenschrijver Paul van Loon hun samenwerking aan voor een schoolmusicalproject.
Volledig scherm
Tijdens de Landelijke Leergeld Dag in Den Bosch, kondigen Leergeld Nederland en kinderboekenschrijver Paul van Loon hun samenwerking aan voor een schoolmusicalproject. © Michiel Bles

Paul van Loon en Stichting Leergeld kondigen in Den Bosch musical aan

DEN BOSCH - Kinderboekenschrijver Paul van Loon gaat met Stichting Leergeld een eindmusical voor groep 8 van de basisschool in Nederland produceren. In het verhaal van Van Loon is de boodschap van Stichting Leergeld over sociale uitsluiting  verwerkt. 

Het doel van dit project is tweeledig: enerzijds nóg meer ouders laten weten dat Stichting Leergeld er is en kan helpen. En anderzijds scholen aanspreken op hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat álle kinderen op school kunnen meedoen, ook de kinderen uit de minimagezinnen. Dat is bekend gemaakt bij de Landelijke Leergeld Dag, zaterdag in Muzerije/Babel in Den Bosch waarbij opgekomen wordt voor gelijke kansen van kinderen in het basisonderwijs. 

Enorme sociale druk

,,In elke schoolklas zitten gemiddeld 2 of 3 kinderen die opgroeien in gezinnen waarvan de ouders/opvoeders van weinig geld moeten rondkomen. Scholen moeten zich ervan bewust zijn dat niet alle ouders de gevraagde bijdragen kunnen betalen en dat sommige ouders een enorme sociale druk voelen en ver gaan om aan de verplichtingen van school te kunnen voldoen. Dat gaat soms ten koste van andere noodzakelijke uitgaven, zoals huur, en soms steken ze zich zelfs in de schulden”, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur van Leergeld Nederland.

Via 105 lokale stichtingen, die samen actief zijn in 72 procent van de Nederlandse gemeenten, biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Stichting Leergeld ondersteunt daarom hun ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging. 

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch