Volledig scherm
Directeur Anton Steenbergen en marketingmanager Vanessa Beekers. © Paul Roovers/BD

Perron-3 wil jubileum en seizoen aftrappen met Uitmarkt in Rosmalen

ROSMALEN - Perron-3 heeft zich in tien jaar tijd een serieuze plek verworven in Rosmalen. Toch wil het sociaal culturele centrum zelf nóg meer van alle Rosmalenaren worden.

Quote

Die zaal is veel belangrij­ker voor alle amateurge­zel­schap­pen. En dat is ook de bedoeling

Anton Steenbergen, Directeur Perron-3

Kruisbestuiving. Dat is het woord dat het best past bij de doelen die Perron-3 zich heeft gesteld. Het Rosmalense sociaal culturele centrum bestaat tien jaar. Het is in die jaren een plek geworden waar veel Rosmalenaren komen. Op jaarbasis bezoeken tussen 250.000 en 300.000 mensen Perron-3, schat directeur Anton Steenbergen. Ze komen voor theater, bibliotheek, gemeenteloket, GGD, Vivent, vergaderen er, volgen een cursus of zijn lid van een van de vele clubs en verenigingen die er huizen.  Het grote bord naast de hoofdingang van Perron-3 is te klein om alle huurders van het sociaal culturele centrum op te projecteren.  Perron-3 is dus veel meer dan alleen de theaterzaal. ,,Theater en cabaret, het is denk ik slechts 15 procent van alles wat we doen”, zegt Steenbergen. ,,Die zaal is veel belangrijker voor alle amateurgezelschappen. En dat is ook de bedoeling.”

Met  marketingmanager Vanessa Beekers wil de directeur dat Perron-3 nog meer in de harten van de bewoners gaat zitten, ‘vanzelfsprekend en onmisbaar onderdeel wordt van de Rosmalense gemeenschap’. 

Zo veel verschillende gebruikers

Veel mensen komen nu vaak enkel voor hun eigen activiteit en interesse naar Perron-3, ervaren beiden. Maar ze hebben amper notie van wat er nog meer te doen en te zien is. Die veelzijdigheid willen  Steenbergen en Beekers zoveel als mogelijk gaan benadrukken. Te beginnen op 7 september, als het 10-jarige bestaan wordt gevierd. ,,Ik ken geen ander sociaal cultureel centrum waar zoveel verschillende gebruikers onder één dak zitten”, zegt Steenbergen die drie jaar geleden directeur werd.

Kleine Uitmarkt

,,Op 7 september willen we iets neerzetten waar al onze gebruikers zich kunnen presenteren. Een kleine Uitmarkt zoals Amsterdam die kent. Echt een start van het culturele seizoen. Niet alleen met ons eigen theaterprogramma. Bezoekers moeten ook kennismaken met de activiteiten van de ballet- en dansscholen, muziekvereniging St. Cecilia, drumschool, heemkundekring, noem maar op. We willen ook onze naam meer profileren. Veel mensen hebben geen associatie met de naam Perron-3. We gaan op de feestdag onze hal inrichten als een stationshal.  Mensen kunnen aan de hand van een ‘spoorboekje’  langs allerhande gebruikers en optredens.”

Gemoedelijker 

Tien jaar na de start heeft Perron-3 onlangs het interieur van het grand café en foyer veranderd. De wat steriele, strakke en koude inrichting is vervangen. Het oogt nu allemaal wat kleurrijker, warmer en gemoedelijker. Het past misschien ook meer bij de Rosmalense cultuur. Veel wordt ook gedaan door vrijwilligers. ,,We werken hier met tien vaste mensen, ze wonen intussen allemaal in Rosmalen. Met zo’n kleine club doen we veel. Als ze bellen dat op de tweede verdieping de lamp kapot is, moeten wij die wel zelf vervangen.”

  1. Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    Joey D. sms’t advocaat: ‘Ik heb niet geschoten’

    ROSMALEN - In tegenstelling tot wat de politie zegt, heeft Joey D. naar eigen zeggen dinsdagmiddag niet geschoten. Dat heeft hij via sms aan zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers laten weten. Kuijpers heeft vanuit zijn kantoor in Amsterdam contact met zijn cliënt, die zich met een vuurwapen verschanst heeft in zijn huis in Rosmalen. Hij belandde volgens de politie in een vuurgevecht met agenten toen zij hem dinsdagmiddag probeerden te arresteren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch