Volledig scherm
PREMIUM
Philip Matapere is de de nieuwe voorzitter van Real Lunet. Hij is de opvolger van Nelis Parinussa, die bijna 30 jaar leiding gaf aan de Vughtse voetbalclub. © Kees van der Zandt

Philip Matapere; van supporter naar voorzitter van Real Lunet

VUGHT - Philip Matapere (61) is de nieuwe voorzitter van Real Lunet. Hij is de opvolger van Nelis Parinussa , die na bijna dertig jaar plotseling vertrok als preses van de Vughtse voetbalclub. ,,Ik heb veel respect voor wat Nelis bij Real heeft neergezet. Heel erg jammer, dat hij niet aanblijft tot ons 50-jarig jubileum volgend jaar mei.”

Philip Matapere volgt Real Lunet, de voetbalclub uit zijn woonplaats Vught, als supporter al jarenlang op de voet. Bij elke thuiswedstrijd staat hij langs de lijn om zijn cluppie aan te moedigen, en na afloop gezellig wat te drinken in de kantine.

  1. Echt debat in de Bossche politiek is zoek
    PREMIUM
    ANALYSE

    Echt debat in de Bossche politiek is zoek

    DEN BOSCH - Een versnipperde gemeenteraad met veertien partijen is goed voor de diversiteit en de politieke discussie, reageerde burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch direct na de verkiezingen in maart van dit jaar. Mikkers heeft niet veel moeite met zoveel partijen in de raad, maar de vraag is gerechtvaardigd of dat na gisteravond ook nog zo is. De burgemeester vroeg vooraf aan de behandeling van de begroting vooral ter zake te komen en de discussies van twee weken geleden in de commissies niet over te doen.