Het Zuidwalgebied in Den Bosch met centraal het voormalige pand van Rijkswaterstaat en links het voormalige Paleis van Justitie. De gemeente wil er een nieuw stukje binnenstad van maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Zuidwalgebied in Den Bosch met centraal het voormalige pand van Rijkswaterstaat en links het voormalige Paleis van Justitie. De gemeente wil er een nieuw stukje binnenstad van maken. © Gemeente Den Bosch

Plannen voor Zuidwalgebied Den Bosch: meer groen, minder blik

DEN BOSCH - Wat is het toch gruwelijk lelijk op in potentie een van de mooiste plekjes in de Bossche binnenstad. De kolossale bebouwing op het oude KPN-terrein aan de Prins Bernhardstraat, het altijd met blik uitpuilende Prins Bernhardplein, de benauwend smalle Weversplaats en Oude Hulst met de betonnen achtergevel van het voormalige Rijkswaterstaatkantoor, garageboxen onder de flatgalerijen en ook weer die dodelijk saaie hoge KPN-gevels.

 1. Feest afgebroken in Villa Maasdonk: ‘Te veel gasten, ze dansten en hielden te weinig afstand’
  PREMIUM

  Feest afgebroken in Villa Maasdonk: ‘Te veel gasten, ze dansten en hielden te weinig afstand’

  NULAND - Bij een feest in de Nulandse Villa Maasdonk zijn volgens de gemeente met opzet coronaregels overtreden. Het feest werd stilgelegd nadat de eigenares volgens een woordvoerder tevergeefs was gewaarschuwd. De Veiligheidsregio buigt zich over maatregelen. ,,We zijn een gerenommeerd bedrijf. En nu wordt ons een slechte naam bezorgd’’, reageert eigenaresse Marijcke van Oss.
 2. Op virtuele ruimtereis met astronaut André Kuipers: ‘In handstand plak peperkoek eten is lastig’
  PREMIUM
  VIDEO

  Op virtuele ruimtereis met astronaut André Kuipers: ‘In handstand plak peperkoek eten is lastig’

  VUGHT - ,,Ik fietste vanmorgen langs onze school en dacht: wow die ‘SpaceBuzz’ is wel heel groot!” Frederique (10) is onder de indruk van de 15 meter lange ‘SpaceBuzz’; een raket op wielen die vrijdag in Vught stond. Met het project wil onder andere astronaut André Kuipers via stichting SpaceBuzz kinderen in de wereld meer bekend maken met onze (kwetsbare) ‘blauwe’ planeet in een onmetelijk en donker heelal.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch