Volledig scherm
PREMIUM
De steiger bij Bastion Oranje aan de Zuidwal in Den Bosch. Geen verhuur van bootjes, wél horeca. © Marc Bolsius

Plannen Zuidwalkwartier Den Bosch: Geen botenverhuur, wél kleine horeca bij Bastion Oranje

DEN BOSCH - De verhuur van bootjes bij Bastion Oranje aan de rand van het Bossche Broek past niet bij de rondvaart over de Binnendieze. Het college van B en W in Den Bosch heeft dat idee in de plannen voor het Zuidwalkwartier aan de rand van de Bossche binnenstad laten varen. De mogelijkheid om in het zomerseizoen aan de steiger in de Singelgracht een kleine boot met horeca toe te staan, blijft wél in de uiteindelijke plannen staan.

De plannen voor het Zuidwalkwartier (met als blikvangers de Sint-Cathrienkerk, het voormalige Paleis van Justitie , het voormalige KPN-gebouw met achterliggend terrein, Zuidwal  en het Prins Bernhardplein)  moet in de toekomst een nieuw stukje binnenstad aan de rand van de binnenstad worden. Bij de presentatie en de uitwerking van de plannen is altijd het idee geweest om er woningen te bouwen, ruimte te maken voor bedrijven, kunst, cultuur, vrije tijd, een hotel (in het Paleis van Justitie) en horeca.

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch