Oetelkonzert met Kristina Bitenc.
Volledig scherm
Oetelkonzert met Kristina Bitenc. © Jan Zandee

Pleidooi voor meer verkleedpartijen en minder blauwe kielen bij Oetelkonzèrt

DEN BOSCH - ‘Roaring twenties’, was het thema van het 56e Oetelkonzèrt. Maar, waarschuwde spreekstalmeester Jan Roosen vooraf, het kan natuurlijk ook ‘boring’ worden in plaats ‘roaring’. Met elk jaar eenzelfde opzet ligt eentonigheid op de loer.

De waarschuwing was onnodig. Met de theatrale trommelaars van Percossa, de uitstekende solisten Kristina Bitenc en Adriano Graziani en de speelse Philharmonie Zuid was er reuring genoeg.

Met een pleidooi voor meer verkleedpartijen en minder blauwe kielen probeerde Roosen de puristen onder de Bossche carnavalsvierders nog op de kast te krijgen. Want was de kiel niet altijd heilig? Verrassend genoeg kreeg zijn verhaal een mild onthaal. Oeteldonk leek best bereid wat te ontkielen. Zodat de ‘roaring twenties’ toch vreedzaam begonnen.

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch