De werkgroep ‘En toen werd je zelf ziek’ wil collega’s bewustmaken hoe het is om patiënt te zijn. Een lid van de werkgroep maakte deze strip om dat inzichtelijk te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De werkgroep ‘En toen werd je zelf ziek’ wil collega’s bewustmaken hoe het is om patiënt te zijn. Een lid van de werkgroep maakte deze strip om dat inzichtelijk te maken. © Ankie van den Broek

Plots voelde de dokter zélf hoe het is om ziek te zijn

DEN BOSCH - Toen ze zélf patiënt of mantelzorger waren, voelden artsen en verpleegkundigen dat er best wat dingen beter konden in het ziekenhuis. Daarom heeft het JBZ de werkgroep ‘En toen werd je zelf ziek’. ,,Ineens voelde ik hoe kwetsbaar je je als patiënt kunt voelen.”

De wachtkamer zat vol patiënten, cardiologe Maayke Sluman zat middenin haar spreekuur. De secretaresse: of ze zo snel mogelijk naar een ánder ziekenhuis wilde komen want haar man, die nota bene aan het trainen was voor een triatlon en topfit leek, was daar met spoed naartoe gebracht met acute benauwdheid. ,,Ik vond dat ik het niet kon maken, al die mensen zaten te wachten en dan gaat de dokter weg! Maar de secretaresse zei: gáán, nu!”

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch