Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Politie deed eerder dan gepland inval bij Bossche autobende: ‘Risico op nog meer gestolen auto's was te groot’

DEN BOSCH - Het is dat de politie er eerder een einde aan heeft gemaakt dan de bedoeling was. ,,De lijst aan gestolen auto’s en de helingactiviteiten was dan veel langer geweest’’, zei officier van justitie Marjolein Westerman dinsdag voordat zij celstraffen eiste tegen een Bossche autobende.

Begin vorig jaar had een Bosschenaar (26) namens een Ammerzodenaar (26) voor 750 euro per maand een loods in Vinkel gehuurd. Als snel filmden door de politie geïnstalleerde verborgen camera’s dat negen gestolen auto’s in de loods werden gestript. De politie zou er op 29 januari een einde aan maken met een inval. Maar dat gebeurde zes dagen eerder.

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch