Politie haalt vijf vluchtende Bosschenaren uit trein na autocrash in Twello

VIDEOTILBURG - De politie heeft vrijdagmorgen op station Twello in Gelderland, vijf Bosschenaren uit een trein gehaald en aangehouden. Het kwintet was op de vlucht, maar kon met behulp van een politiehelikopter getraceerd worden.

Rond half vijf kwam het voertuig waarin zij zaten vanwege een verdachte situatie bij Zwolle in beeld op de ANPR, het automatische kentekenregistratiesysteem van de politie. Nadat agenten een stopteken hadden gegeven, gingen de vijf mannen - tussen de 18 en 21 jaar en allemaal afkomstig uit Den Bosch - er vandoor. Tijdens de vlucht werden er verschillende goederen, vermoedelijk van diefstal afkomstig, uit de auto gegooid. Na een wilde achtervolging crashte de auto in Twello, waarna het kwintet te voet wegvluchtte. 

De politiehelikopter en de hondengeleider werden ingezet om het vluchtende vijftal te vinden. Na een korte zoekactie werden de vijf mannen op het station in Twello uit de trein gehaald en aangehouden. Door de politie-actie lag het treinverkeer tussen Apeldoorn en Deventer enige tijd stil. 

Vroeg gewekt

Veel Twellonaren werden vrijdagochtend wakker door het lawaai van de laag vliegende politiehelikopter. ,,Het was denk ik tegen een uur of half zeven, zeven uur, dat ik wakker werd van het lawaai’’, zegt een Twellonaar die pal tegenover het station woont. Hij wil niet met zijn naam geciteerd worden. ,,Het was in ieder geval nog heel erg donker. Wat verder is gebeurd, dat gedoe hier op het station, kennelijk met veel politieauto’s heb ik helemaal niet meegekregen.’’

Iets verderop aan het Raccordement is ook Twellonaar Henk van ’t Veen uit zijn slaap gehaald door de zoekactie van de politie. ,,Eindelijk eens reuring in Twello, zei ik later nog tegen mijn partner. Zij is er wel doorheen geslapen. Ik heb nog even voor het raam gestaan, maar ik ben daarna toch maar weer naar bed gaan. Ik las dat het ging om een gecrashte auto en dat de inzittenden er met de trein vandoor wilden. Maar daar heb ik dus niets van meegekregen.”

Volledig scherm
De gecrashte auto bij Twello. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Download de app van het BD

Download de gratis nieuwsapp van het BD. Zo ben je altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws en bekijk je gemakkelijk alle nieuwsvideo’s. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch