Medewerkers van Stadstoezicht waarschuwden afgelopen weekend 25 keer voor overtreding van de coronaregels.
Volledig scherm
Medewerkers van Stadstoezicht waarschuwden afgelopen weekend 25 keer voor overtreding van de coronaregels. © Marc Brink/BD

Poolen tijdens coronacrisis; bij herhaling 20.000 euro boete voor verhuurder

DEN BOSCH - Medewerkers van Stadstoezicht hebben afgelopen weekeinde in Den Bosch 25 waarschuwingen gegeven voor het overtreden van de coronaregels. Vrijdag zijn vijf personen gewaarschuwd omdat zij in een gehuurde bedrijfsruimte op De Herven bezig waren met poolen, eten en drinken. Volgens de gemeente zijn ‘deze activiteiten’ daar volgens de coronaregels verboden. 

De eigenaar van de ruimte kreeg een last onder dwangsom. Dat betekent dat hij een volgend keer een boete krijgt van 20.000 euro. 

Burgemeester Jack Mikkers zegt blij te zijn dat veel mensen ondanks het mooie weer toch gewoon thuis bleven: ,,Ik snap dat het lastig kan zijn om ook in deze zonnige dagen zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar we doen het met een goede reden, want alleen samen krijgen we het coronavirus er onder. Ik vertrouw erop dat we dit samen en allemaal weten vol te houden!”

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch