Volledig scherm
© ANP

‘Praatje op straat’ draait uit op mishandeling en beroving van Bosschenaar (17)

DEN BOSCH - Een 17-jarige Bosschenaar dacht een paar maanden geleden op straat even een praatje te maken met een plaatsgenoot (38). Maar volgens hem kreeg hij ineens klappen en werd hij beroofd van zijn geld, bankpas en telefoon.

De verdachte hoorde maandagochtend een jaar celstraf waarvan drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Ook zou hij zich twee jaar moeten houden aan een contactverbod met het slachtoffer en alsnog zeven weken straf uitzitten voor eerder opgelegde voorwaardelijke straffen.

Cocaïne

De verdachte zei na de aanhouding van niets te weten. Maar later gaf hij toe de man te hebben geslagen en uitsluitend de bankpas te hebben gestolen. ,,Hij moest een vriend van mij 70 euro betalen voor cocaïne die hij bij hem had gekocht’’, zei de man gisteren tijdens de rechtszitting. Bij hem werd tijdens de aanhouding 185 euro in beslag genomen.

Tijdens het voorarrest werd bij de verdachte alvleesklier-kanker geconstateerd. ,,Ik word behandeld en drink nu een stuk minder door de chemische shit in mijn lichaam’’, zei de man tijdens de rechtszaak.

De advocaat van de verdachte zei dat de Bosschenaar vlak voor de aanhouding via een reclasseringstraject ‘op weg was naar, werk en begeleid wonen’. De uitspraak volgt op 5 augustus.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch