Een medewerker van Natuurmonumenten trof deze week in de Empelse Waard, vlak bij de Maas, een vers geplante boom aan en daarbij op de grond een herinneringstegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van Natuurmonumenten trof deze week in de Empelse Waard, vlak bij de Maas, een vers geplante boom aan en daarbij op de grond een herinneringstegel. © GoogleMaps

Prachtige plek voor een herdenkingsboom, de Empelse Waard, maar het mag niet

DEN BOSCH - Ja, er was twijfel. ‘Zou dit wel mogen?’ De familie van een overleden man besloot het er op te wagen en plantte een herdenkingsboom in de Empelse Waard. Met een herinneringstegel er bij. Helaas, zegt Natuurmonumenten, dat mag niet. 

Het is een prachtige plek om iemand te herdenken, in de uiterwaard onder de rook van de Bossche Maasboulevard, dicht bij het water. ,,Vlak bij de stapstenen inderdaad’’,  vertelt boswachter Sander Verwoerd van Natuurmonumenten.  

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch