Volledig scherm
De overhandiging van de 'groen-blauwe handdruk', een cheque van 500 euro. © Aa en Maas

Prijs voor groene handjes in Aa-dal bij Berlicum

BERLICUM - De Stichting Landschapsbeheer Aa-dal (SLA) heeft een Groen-blauwe handdruk gekregen van waterschap Aa en Maas. SLA ontving deze aanmoedigingsprijs van 500 euro voor haar inzet voor de natuur in het dal van de Aa.

 ,,Sterk punt vinden wij dat jullie vrijwilligers met een professionele achtergrond weten in te zetten naast doeners van alle leeftijden die graag lekker buiten actief zijn”, zo gaf dagelijks bestuurslid van Aa en Maas Peter van Dijk de initiatiefnemers van SLA als compliment.

Stichting doet veel onderhoud in Aa-dal

De Stichting Landschapsbeheer Aa-dal is voortgekomen uit een vriendengroep die voor eigen plezier en gebruik verantwoord hout ging hakken in het bos van Brabants Landschap bij Kasteel Heeswijk. De vriendengroep is uitgegroeid tot een modern burgerinitiatief dat verantwoordelijkheid neemt voor het beheer en onderhoud van een aantal belangrijke objecten in het dal van de Aa nabij Berlicum en Middelrode. 

Volledig scherm
Kasteel Heeswijk. © Maarten van den Hurk / BD

Behalve bij Kasteel Heeswijk is de SLA inmiddels actief op het cultuurhistorisch, ecologisch en recreatief betekenisvolle landgoed Seldensate en in de recent ontwikkelde natuur- en landschapselementen in het Oude Aa-dal aan deDungense zijde van de Zuid-Willemsvaart.

Quote

Deze stichting motiveert een groeiende groep mensen om natuur in stand te houden

Peter van Dijk, Lid dagelijks bestuur Aa en Maas

,,Deze stichting weet een toenemende groep inwoners van Berlicum en Middelrode te motiveren de kwaliteit van natuur in eigen omgeving in stand te houden en te verbeteren”, aldus Peter van Dijk, die stichting een cheque van 500 euro overhandigde. 

De Groen-blauwe handdruk is de aanmoedigingsprijs van waterschap Aa en Maas voor projecten en initiatieven van inwoners, (agrarische) bedrijven of samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch