Volledig scherm
stockadr stockpzc geld prijs © ThinkStock

Prins Bernhard Cultuurfonds geeft geld aan projecten in Den Bosch, Vught, Helvoirt en Boxtel

DEN BOSCH - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft deze week in totaal 542.766 euro toegekend aan 81 natuur- en cultuurprojecten in Brabant. Daar zitten ook projecten uit Den Bosch, Vught, Helvoirt en Boxtel bij.

In Den Bosch krijgt Musical Pleisketier van Coöperatie Wijkbelangen Paleiskwartier U.A. 10.000 euro. In september volgend jaar wordt voor en door de bewoners van Boschveld en het Paleiskwartier een musical gespeeld over het wel en wee in de buurten.

Adviesbureau Nieuw Daglicht van Suzanne van Hees krijgt eenzelfde bedrag voor Plastic Werkplaats Sparkling Plastic waar plastic gerecycled wordt tot nieuwe creatieve dingen. Ook Vereniging Samen Thuis Den Bosch krijgt 10.000 euro voor project De Bouwkeet, net als Levenementen met een hart, dat het bedrag krijgt voor de Bossche Brugwachtershuisjes. Stichting Puckworks ontvangt voor het project Dat Wat Blijft ook 10.000 euro. In totaal 8000 euro is er beschikbaar voor de presentatie De Passage – blijvende verhalen van Pol & Van Oijen. Project Gunbanen van Bureau Toon Lefkrijgt 5000 euro en bureau RijkenVermaat uit Vught krijgt 9995 euro.

Buurtcultuurfonds

Uit het Buurtcultuurfonds Provincie Noord-Brabant krijgt de Stichting Natuurspeeltuin Helvoirt 10.000 euro voor de aanleg van de natuurspeeltuin. Woonstichting St. Joseph in Boxtel ontvangt 9000 euro voor het project ‘Ben je nou helemaal betegeld!’ Design Museum Den Bosch krijgt 5000 euro voor de tentoonstelling The Ghosts of Sunday Morning net als stichting Encounter voor tentoonstelling Encounter #6.

Dan zijn er nog bedragen van 2500 euro voor het Cultuurfonds ’s-Hertogenbosch voor tenstoonstelling Studiolo IV, voor het Noord-Zuid Bevrijdingsfestival Brabant in Liempde en voor de concertenreeks On-Beperkt On Stage krijgt de Boxtelse R.K. Gildenbondsharmonie.

Tot slot krijgt Harmonie Oude Post ’s-Hertogenbosch 2250 euro voor de muziekproductie Kanjers in Concert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch