Volledig scherm

Provincie betaalt bouw fietsbrug in Den Dungen

SINT-MICHIELSGESTEL - De gemeente Sint-Michielsgestel hoeft geen geld neer te tellen voor de bouw van de fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart tussen Berlicum en Den Dungen. Dit heeft de provincie Noord-Brabant de gemeente schriftelijk laten weten.

Wel gaat de provincie op haar beurt met Rijkswaterstaat - verantwoordelijk voor het verleggen van de Zuid-Willemsvaart - en met het ministerie van Verkeer overleggen over een verdeling van de kosten. "Maar het is inmiddels zeker dat het ons als gemeente niets kost", zegt de Gestelse wethouder Bert Nelissen.

De fietsbrug, die ter hoogte van de Runweg in Berlicum de oversteek wordt voor fietsers naar Den Dungen, is een wens van zowel de fietsersbond afdeling Sint-Michielsgestel, als van Nelissen zelf. Die opperde enkele jaren geleden al de aanleg van een dergelijke fietsoversteek op ongeveer deze plek. Rijkswaterstaat en provincie voelden toen nog weinig voor dit idee.

Pas toen na presentatie van de plannen over de Zuid-Willemsvaart en de provinciale weg bleek dat fietsers van Berlicum richting Den Dungen en Den Bosch in alle gevallen meer kilometers moesten maken, ontstond enige commotie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch