Volledig scherm
Vertegenwoordigers van de gemeente Den Bosch nemen een publieksprijs in ontvangst. Links: wethouder Huib van Olden. © .

Publieksprijs voor Erfgoed ‘s-Hertogenbosch

DEN BOSCH - Erfgoed ‘s-Hertogenbosch heeft de Geschiedenis Online Publieksprijs 2019 gewonnen. Dat is  bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag waarbij onder anderen  wethouder Huib van Olden aanwezig was. De Geschiedenis Online Prijs is bestemd voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. 

Erfgoed ‘s-Hertogenbosch deed mee met de websites, sociale media-accounts en de route app die op diverse innovatieve manieren het verleden van Den Bosch voor een groot publiek toegankelijk zouden moeten maken.

‘Hard gewerkt’ 

Het publiek kon een stem uitbrengen op websites, apps en historische sociale media-accounts van 96 organisaties. In totaal zijn er binnen drie weken ruim 11.000 stemmen uitgebracht. Erfgoed ‘s-Hertogenbosch behaalde met 853 stemmen de publieksprijs. De tweede publieksprijs is toegekend aan  ‘Haarlem in Vogelvlucht’. De derde prijs in deze categorie is behaald door ‘Rooynet’ uit Venray.

Dennis Dekker (communicatiemedewerker digitale media): ,,De collega’s en vrijwilligers van Erfgoed ‘s-Hertogenbosch hebben hard gewerkt om het Bossche verleden online vindbaar en zichtbaar te maken. Het is geweldig dat zoveel bezoekers hebben aangegeven onze online presentaties te waarderen. Dat geeft energie om door te gaan, maar ook om creatief en innovatief te blijven.”

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch