Volledig scherm
PREMIUM
Lijstenmaker Fer Wijnmaalen drie jaar geleden in het Boschveld Ambacht Centrum. © Dolph Cantrijn

Raadsleden bezorgd over ‘bedreiging’ Boschveld Ambacht Centrum: Huuropzeggingen?

DEN BOSCH - Verreweg de meeste Bossche politieke partijen juichen het toe dat SPARK zich na de verhuizing vanuit Rosmalen op het Bossche Grenco terrein aan de Paardskerkhofweg gaat ontwikkelen als SPARK Lab XXL. Maar onder anderen Jolanda van Gool (PvdA) maakt zich zorgen over het voortbestaan van het Boschveld Ambacht Centrum (BAC) aan de Parallelweg. 

Er is juist een ‘kruisbestuiving’ gepland met het ontwikkelen van nieuwe producten in de ‘makerszone’. ,,Ze moeten elkaar versterken en niet verdringen’’, benadrukte Van Gool maandagavond tijdens een vergadering van de commissie bedrijvigheid. Zij vertelde net als Antoon van Rosmalen (GroenLinks) over ‘signalen’ dat enkele huurders te horen hebben gekregen dat het (jaar)contract niet wordt verlengd. 

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch