Volledig scherm
PREMIUM
Scene uit Het Huwelijk van Tibadus. Foto Pieter Dumoulin © Pieter Dumoulin

Rare loopjes en polyfone zangpartijen in Het Huwelijk

Boulevard recensieDEN BOSCH - Met absurdisme weten Vlamingen over het algemeen wel raad. Het Gentse theatergezelschap Tibaldus speelt Het Huwelijk, een absurdistisch stuk van de Poolse auteur Witold Gombrowicz, maar doet dat helaas niet heel erg overtuigend. Het veel te warme theater in de Triniteitstraat werkt ook al niet mee om het juiste gevoel te krijgen.

 Het speelvlak is kaal, vier witte lijnen geven de omvang aan. Er is slechts een wit achterdoek en een kroon als het enige decorstuk. Tibaldus speelt het stuk niet al te serieus. Zo is de moeder van de hoofdfiguur prins Filip een man met een baard die steeds half zingend door de teksten werkt. Er zijn grappige rare loopjes en wel hele mooie polyfone gezangen van de acht acteurs. Maar Het Huwelijk stuk blijft teveel een oefening in taalfilosofie. Als de hoofdfiguur een speler aan wijst als de koning, is hij de koning. Rollen wijzigen, werkelijkheid en droom lopen in elkaar over. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch