Volledig scherm
PREMIUM
Ruimte in Het Noordbrabants Museum met links achter werk van Caren van Herwaarden (Larger than life 2, 201807) en rechts Leon Adriaans (Weg van de kunst 2, 1998). Foto Marc Bolsius © copyright Marc Bolsius

Rauw en teder: Adriaans ontmoet Van Herwaarden

DEN BOSCH - Caren van Herwaarden gaat in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch de dialoog aan met het werk van de in 2004 overleden Leon Adriaans. Ze delen een voorliefde voor het aardse. 

Maar het eerst in het oog springt op de duo-expositie is een gezamenlijke liefde voor paarden. Van Herwaarden toont onder meer een prachtige, grote aquarel een door het zand rollend paard (Zandbad, 2017) en van Adriaans zijn er de wat ruw geschilderde schilderijen van parende paarden en de Belgische trekpaarden rond zijn boerderij in het Sterrenbos in Sint-Michielsgestel.

  1. Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen
    UPDATE + VIDEO

    Derde dode te betreuren bij ongeluk op de A59 bij Rosmalen

    DEN BOSCH/OSS - Drie personen zijn zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeluk op de A59 van Den Bosch naar Oss. In eerste instantie leek sprake te zijn van twee dodelijke slachtoffers. Bij het bergen van het voertuig werd duidelijk dat drie mensen in de uitgebrande auto zaten. Op dit stuk van de A59 zijn in minder dan een jaar tijd al drie ernstige ongelukken gebeurd. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar het wegdeel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch