Volledig scherm
PREMIUM
Autobanden © AD

Rechter buigt zich over diefstal van autobanden; en wat zijn pattas?

DEN BOSCH - In de rechtszaal staan drie camera’s voor de tv-serie ‘Voor de rechter’. Maar advocaat Robert Klaassen laat een medewerker van het tv-programma weten dat ‘zijn‘ verdachte, een 24-jarige Bosschenaar niet in beeld wil. Dat geldt ook voor de Bosschenaar (27) die tegelijkertijd terecht staat. Het gaat om diefstal van drie autobanden. ,,Het laatste wiel ging er blijkbaar niet meer vanaf’’, aldus politierechter Brouwer.

,,Ik wil het niet bagatelliseren. Maar als je kijkt naar de belangstelling van de media dan zou je denken dat het gaat om zware criminelen. Maar het is een gewone diefstal’’, zegt Klaassen.

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch