De bruine beuk aan het Maurickplein in Vught mag niet worden gekapt.
Volledig scherm
PREMIUM
De bruine beuk aan het Maurickplein in Vught mag niet worden gekapt. © Miranda van Houtum/BD

Rechter fluit Vught terug: ‘Maurickbeuk’ mag niet worden gekapt, werk aan nieuwe weg vertraagd

UPDATEVUGHT - De bijna honderd jaar oude bruine beuk aan het Maurickplein in Vught mag níet worden gekapt. Dat besloot bestuursrechter Maarten Verhoeven dinsdagochtend na een korte schorsing van de rechtszaak. 

 1. 'Waar een politieke wil is, is een weg om de beuk te behouden'
  PREMIUM

  'Waar een politieke wil is, is een weg om de beuk te behouden'

  VUGHT - Als sluitstuk van een lange raadsvergadering waarin werd ingestemd met een extra krediet van 1.100.000 euro voor een langzaam verkeer tunnel langs het toekomstige verdiepte spoor, 402.000 euro voor een zonne-installatie op de sporthal bij IKC De Avonturier én 200.000 euro voor het ombouwen van de rotonde Postweg (Van der Valk) naar een turborotonde, bracht D66 gisterenavond een motie vreemd aan de orde van de dag in.
 2. Herlaarhof paste bij suïcidale kinderen jaar geen isoleercel, dwangbehandeling en noodmedicatie toe: ‘Als eerste jeugd-ggz in Nederland’
  PREMIUM

  Herlaarhof paste bij suïcidale kinderen jaar geen isoleercel, dwangbehan­de­ling en noodmedica­tie toe: ‘Als eerste jeugd-ggz in Nederland’

  VUGHT - Het opsluiten van suïcidale kinderen in een separeercel behoort tot het verleden bij Herlaarhof in Vught. Een opvallende prestatie volgens kinder- en jeugdpsychiater Anne Pelzer. Zeker in een tijd dat de druk op de specialistische jeugd-ggz toeneemt, de wachtlijsten voor hulp groeien en crisissituaties orde van de dag zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Vaste gasten Streekpark Klein Oisterwijk boos: 'Je droom valt in duigen'
  Play

  Vaste gasten Streekpark Klein Oisterwijk boos: 'Je droom valt in duigen'

 2. Baby blijft ongedeerd bij botsing in Oss
  Play

  Baby blijft ongedeerd bij botsing in Oss