Volledig scherm
Villa Zionsburg is inmiddels gerestaureerd. © Jan Zandee

Rechter: onderzoek naar onrechtmatig handelen voormalig bestuurders Marggraff Stichting nodig

VUGHT - De rechter laat een onafhankelijk onderzoek doen naar onrechtmatig handelen van voormalige bestuurders van Marrobel bv dat de nalatenschap beheert van de Vughtse excentrieke landgoedeigenaar Ewald Marggraff.  

Daar heeft de Ondernemerskamer van het gerechtshof in Amsterdam toe besloten. De huidige bestuurders van Marrobel bv. hadden daarom gevraagd.  

Ewald Marggraaf richtte Marrobel in 1988 zelf op. Hij overleed in december 2003 bij een brand in zijn Villa Zionsburg in Vught. Na zijn dood is zijn vermogen ondergebracht in een stichting. Onder anderen vader Frits Bevort en zoon Hein waren bestuurder van Marrobel bv dat het vermogen beheerde. 

In september 2017 trad een nieuw bestuur aan dat vader en zoon Bevort in december 2018 aan de kant zette.  Het nieuwe bestuur twijfelde sterk of in  de periode  van 3 mei 2012 tot 20 september 2017 geen wanbeleid is gevoerd en familieleden van Marggraff bewust buitenspel zijn gezet.  Volgens de huidige bestuurders is sprake  van ondeugdelijke verslaglegging, gebrekkige informatieverstrekking en belangenverstrengeling door de oud-bestuurders.

Die oud-bestuurders zelf hadden de Ondernemerskamer gevraagd om juist onderzoek te doen naar hun opvolgers. Maar daar ziet de rechter geen aanleiding voor.  

  1. Optocht Oeteldonk straks live op bd.nl: met afscheid en een debuut
    PREMIUM
    Update + Video

    Klaar voor optocht Oeteldonk: met afscheid en een debuut

    DEN BOSCH - Na een langdurige voorbereiding en een onstuimige intocht op zondag slingerde zich maandag de ‘Grote Optocht’ door Oeteldonk. De stoet werd gevormd door veertien praalwagens gebouwd door carnavalsverenigingen zoals De Eldorado's, De Krabkes en Lopes te voet. Ook waren er zeven grote loopgroepen waaronder Veur Mekaor en De Dondersteentjes. Het Brabants Dagblad zendde de optocht live uit via bd.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch