Volledig scherm
Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken is van start gegaan in het pand van Carglass aan de Tinnegieterweg. © copyright Marc Bolsius

Rechtszaak tussen gemeente Den Bosch en Swiss Sense over komst KFC staat nog altijd gepland

DEN BOSCH - De Kentucky Fried Chicken (KFC) mag dan begonnen zijn het inrichten van het fastfoodrestaurant op de meubelboulevard, de rechtszaak tussen Swiss Sense en de gemeente staat nog gewoon op de planning. 

Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Swiss Sense doet er vooralsnog het zwijgen toe. 

De beddenzaak wil niet dat KFC zich in het naastgelegen pand vestigt, onder meer omdat dit parkeerplaatsen kost, vlaggen en palen het zich op de beddenzaak ontnemen en dit niet goed zou zijn voor het imago van de boulevard in zijn geheel. Swiss Sense vindt dan ook dat de gemeente in het pand waar voorheen Carglass zat, geen fastfood moet toestaan

Het leek er op dat de zaak misschien van de baan was, doordat KFC begonnen was met de inrichting, maar dat is dus niet het geval. De rechtszaak tussen de gemeente Den Bosch en Swiss Sense staat voor december.

 1. Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen
  PREMIUM

  Geen 'Vindicati­aan­se' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studenten­ver­e­ni­gin­gen

  DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.
 2. Winterparadijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug
  PREMIUM

  Winterpara­dijs is al rond, Joris’ Kerstboom komt terug

  DEN BOSCH - Na het gerommel en de late organisatie de afgelopen jaren van het Winterparadijs op de Bossche Parade is het evenement voor dit jaar nu al rond. Ondanks een te verwachten tekort van 30.000 euro gaan dezelfde partijen als afgelopen jaar met elkaar in zee, betaalt de gemeente opnieuw 37.500 euro en gaan de Stichting PEP (Promotie Evenementen Parade) en Marijn Producties samen de ijsbaan en het horecapaviljoen exploiteren. Ook Joris’ Kerstboom keert op de Parade terug.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch