Volledig scherm
PREMIUM
De familie De Laat heeft zich na een intermezzo bij Fort Isabella weer helemaal opgeladen voor het vervolg van de fietstocht. © Chris Korsten

Regen gooit flink roet in eten bij Leyetocht

HELVOIRT - Al meer dan vier decennia vormt de Leyetocht een begrip onder de Brabantse toertochten. Anders dan de laatste jaren was er wel aanzienlijk minder animo voor het fietsfeest, dat zes afstanden herbergde. Doordat op zondagochtend de regen van geen ophouden wist, bleef de teller steken op 444 deelnemers.

,,Ken je het raadsel over Bert en Ernie? Bert ís er nie!”, verklapt Jesse de Laat proestend van het lachen. De 10-jarige knul uit Valkenswaard, die samen met zijn vader Ursus en zijn bijna twee jaar oudere broer Tijmen de 25 kilometer fietst, heeft de grootste lol. Zijn vierjarige zusje Nienke zit ogenschijnlijk comfortabel in het fietsstoeltje en is daardoor eveneens van de partij. ,,“Het regent, dat klopt. Maar we zijn toch niet van suiker?”, reageert Tijmen.

  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch