Volledig scherm

Religieuzenprijs 2018 in Den Bosch uitgereikt aan Franciscaans Jongeren Treffen

DEN BOSCH - In de Verkadefabriek in Den Bosch is donderdagmiddag de Religieuzenprijs 2018 uitgereikt aan het Franciscaans Jongerentreffen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR).

De prijs, een kunstwerk en 5.000 euro, wordt elke twee jaar uitgereikt aan een project waar religieuzen zich in herkennen en dat zij waarderen. Dit jaar sloot het thema van de prijs aan bij het jaarthema ‘Jongeren, hun geloof en hun roeping’. De Religieuzenprijs 2018 is daarom toegekend aan een initiatief dat jongeren de kans biedt hun idealen te ontdekken en vorm te geven.

Verfrissend

Het Franciscaans Jongeren Treffen, een initiatief van het Franciscaans Jongeren werk, is een weekend dat jaarlijks wordt gehouden rond een Franciscaans geïnspireerd thema dat aansluit bij jongeren. Er zijn momenten van bezinning, creatieve workshops, vieringen en er is ruimte voor ontmoeting. De weekenden worden samen met jongeren georganiseerd en zijn voor diverse doelgroepen. 

De jury was van mening dat het gaat om een project dat is gericht op verdieping en vormgeving, met steeds weer een verfrissend en nieuw programma. ,,Belangrijk is ook dat jongeren zelf duidelijk betrokken worden en medeverantwoordelijk zijn voor het programma. Het is een project dat zich in al die jaren ruimschoots bewezen heeft,” sprak de voorzitter bij de bekendmaking van de winnaar en de overhandiging van het kunstwerk. 

Quote

Belangrijk is ook dat jongeren zelf duidelijk betrokken worden en medeverant­woor­de­lijk zijn voor het programma.

Juryvoorzitter Religieuzenprijs 2018

Vlammetje

Het kunstwerk, gemaakt door pater Math van Kampen, toont twee handen die een vlammetje beschermen en verder dragen. Het beeldje staat symbool voor alle vrouwen en mannen die met hun woorden en daden, de spiritualiteit die religieuzen beweegt op eigen, inspirerende wijze handen en voeten geven en verder dragen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch