Volledig scherm
PREMIUM
De Pettelaarse Schans tijdens het Bevrijdingsfestival. Rechtsonder de boerderij waarin restaurant Croy is gevestigd. © Albert van den Boomen

Restaurant Croy in Den Bosch te huur; ondernemer richt zich meer op luxe tentenresort in Tanzania

DEN BOSCH - Restaurant Croy, gevestigd aan de Pettelaarse Schans in Den Bosch, is te huur. ,,De zaak liep minder goed dan verwacht. Eigenaar Jan Franken handhaaft nog vier restaurants in Gelderland en Noord-Brabant. Maar hij wil zich meer richten op een luxe tentenresort kamp in Tanzania.’’ Dat zegt bedrijfsmakelaar Ries Willems die op zoek is naar een huurder.

Franken startte in mei 2010 met het restaurant in het pand waar jarenlang sterrenrestaurant De Pettelaar was gevestigd. De formule ‘Landleven’ moest gasten ‘de mogelijkheid bieden om elkaar in een uitnodigende Brabantse atmosfeer te ontmoeten’. De menukaart was samengesteld met streekprodukten waarbij een driegangenmenu mogelijk was vanaf 14.95 euro (nu vanaf 17.95 euro). De formule werd voor die tijd al toegepast in restaurants De Croyse Hoeve in Aarle Rixtel en ‘t Stokske De Smaak van Croy in Moergestel.

 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch