Volledig scherm
PREMIUM
De Pettelaarse Schans tijdens het Bevrijdingsfestival. Rechtsonder de boerderij waarin restaurant Croy is gevestigd. © Albert van den Boomen

Restaurant Croy in Den Bosch te huur; ondernemer richt zich meer op luxe tentenresort in Tanzania

DEN BOSCH - Restaurant Croy, gevestigd aan de Pettelaarse Schans in Den Bosch, is te huur. ,,De zaak liep minder goed dan verwacht. Eigenaar Jan Franken handhaaft nog vier restaurants in Gelderland en Noord-Brabant. Maar hij wil zich meer richten op een luxe tentenresort kamp in Tanzania.’’ Dat zegt bedrijfsmakelaar Ries Willems die op zoek is naar een huurder.

Franken startte in mei 2010 met het restaurant in het pand waar jarenlang sterrenrestaurant De Pettelaar was gevestigd. De formule ‘Landleven’ moest gasten ‘de mogelijkheid bieden om elkaar in een uitnodigende Brabantse atmosfeer te ontmoeten’. De menukaart was samengesteld met streekprodukten waarbij een driegangenmenu mogelijk was vanaf 14.95 euro (nu vanaf 17.95 euro). De formule werd voor die tijd al toegepast in restaurants De Croyse Hoeve in Aarle Rixtel en ‘t Stokske De Smaak van Croy in Moergestel.

 1. Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

  DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over.
 2. Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpartij heropenen
  Video

  Brutale ontsnapte crimineel uit Rosmalen daagt OM uit en wil zaak schietpar­tij heropenen

  ROSMALEN - De voortvluchtige crimineel Shahin Gheiybe (35) voert de strijd tegen de Nederlandse autoriteiten verder op. De voor poging tot moord veroordeelde Rosmalenaar laat vanuit Iran weten dat hij samen met zijn familie een advocaat in de arm gaat nemen met als einddoel de zaak te heropenen. ,,Ik wil mijn onschuld bewijzen”, meldt Gheiybe vanuit zijn geheime verblijfadres aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch