Volledig scherm
Links het pand waar voorheen Remington zat. © Olaf Smit

Reünie voor oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington

DEN BOSCH - Oud-medewerkers van schrijfmachinefabriek Remington houden dit jaar weer een reünie. De fabriek, die tot 1985 in het huidige Paleiskwartier gevestigd was, produceerde op het hoogtepunt honderden typemachines per dag.

Ad Noij en Jo van der Burgt organiseren de reünie, die zal worden gehouden in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel. De organisatie hoopt dat meer dan honderd oud-medewerkers langskomen. Bij de laatste reünie, alweer enkele jaren geleden, kwamen meer dan 150 mensen langs. Er werkten ooit 800 tot 1200 mensen in het pand dat momenteel door Avans Hogeschool wordt gebruikt aan de Onderwijsboulevard. Remington zat daar van 1952 tot het faillissement van Remington in 1985.

De reünie is op 20 oktober van 14 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via de facebookpagina van Remington reünie

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch