Volledig scherm
PREMIUM
Protest in de Boschveldweg, bij de komst van Màxima naar de Verkadefabriek © Bart Gotink/BD

‘Rijk móet betalen voor behoud bomen Boschveldweg’

DEN BOSCH - De 34  beeldbepalende platanen aan de Boschveldweg in Den Bosch moeten koste wat kost behouden blijven. De gemeenteraad eist dit. De waardevolle bomen moeten wijken voor een trillingswand bij het spoor. ,,Het Rijk zadelt ons met een probleem op, dus het Rijk betaalt maar.’’

De boodschap dinsdagmiddag tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting 2020 is duidelijk: een meerderheid van de raad wil dat de minister (en daarmee dus het Rijk) met een oplossing komt en deze betaalt. ,,Die bomen moeten écht behouden blijven, de gemeente moet met de minister overleggen hóe. Dit is écht de verantwoordelijkheid van het Rijk’’, reageert Esther de Ruiter (GroenLinks) die namens een meerderheid (met D66, CDA, VVD, Rosmalens Belang en gewoon ge-DREVEN) in een dinsdag in te dienen motie om vraagt.

 1. Advocaat over groepsverkrachtingszaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’
  PREMIUM

  Advocaat over groepsver­krach­tings­zaak Den Bosch: ‘Goed dat auto’s en euro’s meteen zijn meegenomen’

  DEN BOSCH - Andere agenten kunnen nog wat leren van de aanhouding van de acht verdachten in de Bossche groepsverkrachtingszaak. Dat zegt Richard Korver, ‘s lands bekendste slachtofferadvocaat. Hij doelt specifiek op het direct in beslag nemen van kostbare spullen van de verdachten om later mogelijke schadevergoedingen voor slachtoffers mee te betalen. ,,Dat gebeurt nog veel te weinig.”
 2. Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacademie blijft zitten
  PREMIUM
  update | video

  Den Bosch krijgt er meer dan 800 woningen bij, 4 woontorens en de Kunstacade­mie blijft zitten

  DEN BOSCH - En weer heeft Den Bosch er een plek bij waar véél gaat veranderen. Op het voormalige postterrein aan de Parallelweg achter het station komen in totaal 819 woningen, onder meer in vier in het oogspringende woontorens. Waarbij één toren aan de Dieze komt te staan, aan de overzijde van de weg. Kunstacademie Sint-Joost én de studenten spelen een centrale rol in de plannen: de academie blijft er zitten en er komen ateliers bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch