Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de komst van Ridouan Taghi zijn er bij de PI in Vught zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen © copyright Marc Bolsius

‘Risico op ontsnappingspoging of gijzelneming in Vught minimaal, maar nooit uit te sluiten’

VUGHT - Dat ‘s lands beruchtste crimineel zich uit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) zou willen laten bevrijden, is voor de Vughtse burgemeester een bevestiging van zijn boodschap: Het vervoer van (zware) criminelen is een risico voor de omgeving.

De parkeerplaats van de Vughtse bajes staat ramvol. Auto’s zijn, op een doorsnee maandagmiddag als deze, zelfs in de modderige bermen langs de toegangsweg geparkeerd. Bij de penitentiaire inrichting Vught zélf is het een komen en gaan van mensen. Advocaten, bezoekers, personeel. De meesten wandelen van de parkeerplaats naar het deurtje in de forse, blauwe toegangspoort. Om daarna ongetwijfeld een hele beveiligingsmolen door te gaan. 

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch