Volledig scherm
PREMIUM
Stationsplein in Den Bosch. © Brabants Dagblad

Ritjes van ‘snorders’ stranden bij rechter: ‘Ik wilde mensen helpen’

DEN BOSCH - Agenten krijgen vaak van betrapte Illegale taxichauffeurs (‘Snorders’) te horen dat ze een kennis vervoeren. Een klassiek smoesje om onder een boete van 1800 euro uit te komen. Maar soms wordt het de politie (in burger) gemakkelijk gemaakt. Bijvoorbeeld als een ‘snorder’ hen een goedkoop ritje aanbiedt.

Dat was het geval bij 27-Bosschenaar vorig jaar tijdens carnaval op het Bossche Stationsplein twee agenten in burger meenam. De man laat verstek gaan tijdens de rechtszitting bij politierechter Koolen. De rechter leest in het proces-verbaal dat de agenten door een bijrijder naast de verdachte werd gevraagd of zij een goedkope rit wilden maken. De agenten stapten in en het duurde niet lang of de rit eindigde met een aanhouding.

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaalt een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch