Volledig scherm
Prins Robert d'n Uurste en adjudant Jan

Robert d'n Uurste en adjudant Jan heersen in 't Waoterrijk Nuland


NULAND - Prins Robert d'n Uurste zit in 't Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het komend carnavalsseizoen. Dat staat in het teken  van het motto: ‘t Waoterrijk 2020: Schots en Scheef!


Tijdens  het Prinsenbal - de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar - werd in een bomvol gemeenschapshuis De Meent, Robert van Santvoort aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van Santvoort (51), geboren Nulander is  getrouwd met Sylvia en vader van Nick en Stan en is in het dagelijks leven timmerman. Zijn kameraad Jan Mommersteeg (55), zelfstandige in de houtbouw en chauffeur, zal hem met zijn partner Myrian Korsten en kinderen Matthew en Dylan,  als adjudant assisteren.
Zowel prins als adjudant zijn goed bekend met de carnavalswereld: Van Santvoort was 10 jaar lid van cv de Huttentutters in 't Wild, waarvan 5 jaar bestuurslid. Hij deed  jarenlang mee aan de optocht inn Nuland met vriendengroep de Filjomio's. Hij is minister van Optocht en actief is als beheerder  de bouwhal voor carnavalswagens.
Adjudant Jan is al jarenlang tonpraoter op  de  pronkzitting en de Brulboe in Nuland en  in andere Brabantse gemeenten. 
,,Wij zijn er trots op om dit seizoen voorop te mogen gaan in de prachtige Waoterrijkse carnavalsstoet en kunnen haast niet wachten om samen met alle carnavalsvierders de boel eens goed schots en scheef te zetten", verklaarden prins en adjudant.

Zondag 10 november is ‘Op d'n borrel bè de Prins’ in De Meent van 14:00 tot 18.00 uur waar Nulanders de nieuwe heersers kunnen feliciteren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch