Volledig scherm
PREMIUM
Op het eerste stuk grond zijn de contouren blootgelegd van twaalf zogenaamde woon- en stalhuizen. © Olaf Smit

Romeinse huizen onder Vinkels voetbalveld

VINKEL - Op sportpark De Zwaan in Vinkel zijn bij de aanleg van het nieuwe kunstgras de contouren van meerdere woon- en stalhuizen blootgelegd uit de Romeinse tijd.

De grond van het Vinkelse sportpark is deze maandag bezaaid met geel-genummerde plaatjes. Ze markeren de plaatsen waar zich bijna 2000 jaar geleden de palen en wanden van de huizen bevonden. ,,Het is een unieke vondst, die we - zeker niet zo goed geconserveerd - op deze plaats verwacht hadden’’, zegt Jan van Renswoude, verbonden aan VUhbs. 

 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch