De zusters van de Choorstraat vormen een erehaag als de auto met daarin de kist met het stoffelijk overschot van bisschop Mutsaerts in augustus 1964 van hun klooster naar het bisschopshuis aan de Parade wordt gebracht.
Volledig scherm
De zusters van de Choorstraat vormen een erehaag als de auto met daarin de kist met het stoffelijk overschot van bisschop Mutsaerts in augustus 1964 van hun klooster naar het bisschopshuis aan de Parade wordt gebracht. © BHIC fotocollectie bisdom

Rond de Choorstraat wonen al 200 jaar zusters: ‘Onze toekomst ligt hier niet meer’

Een bescheiden herdenking was het onlangs, de viering van het 200-jarig bestaan van de Zusters van de Choorstraat. De eerste en enige congregatie die in Den Bosch is gesticht en er nu nog haar moederhuis heeft. 

  1. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
    PREMIUM

    Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

    DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch