Rien van den Broek van de Heemkundekring Rosmalen inspecteert het werk dat jarenlang in een Bossche basisschool hing. Nu is het terug in PERRON-3 en wordt het vandaag onthuld.
Volledig scherm
PREMIUM
Rien van den Broek van de Heemkundekring Rosmalen inspecteert het werk dat jarenlang in een Bossche basisschool hing. Nu is het terug in PERRON-3 en wordt het vandaag onthuld. © Marc Bolsius

'Rosmalens Dorpsleven' op de plek waar het hoort

ROSMALEN - Het schilderij ‘Rosmalens Dorpsleven’ hing jarenlang in een Bossche basisschool. Nu is het weer terug, tot grote opluchting van de Heemkundekring Rosmalen.

Het is haast niet meer voor te stellen, maar ooit was er een tijd dat kinderen ademloos naar een schilderij keken, terwijl de leerkracht erover vertelde. Een écht schilderij dus, niet een plaatje op een digibord. De voormalige basisschool op de Kruisstraat was jarenlang trotse bezitter van het schilderij Brabantse Folklore (in de volksmond 'Rosmalens Dorpsleven' genoemd) van wijlen Kees Bastiaans. Die maakte het grote doek speciaal voor deze school, in opdracht van de gemeente Rosmalen in 1969.

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch