Volledig scherm
PREMIUM
De inspiratietuin van Daniëlle Hulsebos uit Vught en Manon Nederpel uit Rosmalen. © Daniëlle Hulsebos/Manon Nederpel

Rosmalens en Vughts ‘postzegeltuintje’ vijf jaar te zien in Appeltern

ROSMALEN/VUGHT - ‘Niet te veel, niet te weinig maar precies goed’. Dat is de titel van de tuin van Daniëlle Hulsebos uit Vught en Manon Nederpel uit Rosmalen. Het bijzondere ontwerp is uitverkoren als inspiratiebron voor de bezoekers van De Tuinen van Appeltern. 

Vijf jaar lang is de tuin van zeven bij tien meter te zien in Appeltern. Het is een tuin met een boodschap volgens de Rosmalense en Vughtse tuinontwerpers. ,,We willen laten zien dat je ook van een kleine tuin iets moois kunt maken en hebben tevens rekening gehouden met de klimaatverandering”, aldus Hulsebos. ,,Een tuin die net even anders is dan de meeste (kleine) tuinen die toch nog steeds te vaak versteend zijn of alleen een border hebben aan de randen van de tuin.”

  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch