Volledig scherm
© ANP Kippa

Rotterdam heeft 15 miljoen over voor organisatie Songfestival

DEN BOSCH/ROTTERDAM - De Rotterdamse politiek wil 15 miljoen euro uittrekken voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. De gemeenteraad steunde deze week  in meerderheid de plannen van het college, zo meldt het AD.

In het bidbook dat Rotterdam morgen in Hilversum inlevert staat onder andere dat de stad 15 miljoen euro uittrekt voor de organisatie. Ahoy is aangewezen als plek van het muziekfestijn en zijn er drieduizend hotelkamers ‘vrij’ zijn in de periode van het Songfestival. De ervaring met grote evenementen, de moderne uitstraling van deze ‘wereldstad’ en de goede infrastructuur zijn andere pluspunten die de Maasstad noemt.

 Om het geld op tafel te krijgen wordt gekeken naar sponsors, spontane publieksacties, crowdfunding, het eventueel verhogen van de toeristenbelasting, rijksgeld en gemeentelijke bijdragen.

Mocht Rotterdam het Songfestival over de vloer krijgen, dan kan er sowieso worden gerekend op 1 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland.  Een meerderheid van de raad wil ook dat omliggende gemeenten bijdragen in de kosten als zij profiteren van het Songfestival in Rotterdam. Ook dat moet een aanzienlijk bedrag opleveren.

Het Rotterdamse bidbook is in de vergadering van de gemeenteraad besproken. Hoeveel Den Bosch over heeft voor de organisatie is niet bekend gemaakt. B en W van Den Bosch, dat zich ook kandidaat stelt voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival, maken het bidbook niet openbaar vanwege de bedrijfsgegevens, aldus een woordvoerder.  Het voorstel van het college aan de gemeenteraad van 2 juli wordt wel openbaar.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch