Volledig scherm
Woonwijze © Emmy de Graaf/Woonwijze

Ruim 150 Vughtenaren tussen 9 en 99 jaar zongen in Novalis ‘het dak eraf’

VUGHT - De eerste editie van het Woonwijze-project ‘My Generation’ afgelopen weekend was een groot succes. Ruim 150 Vughtenaren van 9 tot 99 jaar zongen samen een speciaal Vughts lied. ,,Het dak ging eraf", aldus een woordvoerster van Woonwijze.

Muziekdocent Wido de Klein arrangeerde speciaal voor Vught een swingend lied. Ruim 150 aanwezigen studeerden dit lied onder zijn bezielende leiding in. Ook werd er een videoclip opgenomen. 

Saamhorigheid

Bedenker Arno van der Lee, medewerker van Woonwijze, vertelt wat het project zo uniek maakt: ,,Er is weinig zo verbindend als zingen en dit project gaat over verbinden. We zongen dit Vughtse lied met ruim 150 Vughtenaren van 9 tot 99 jaar. In Engeland wordt dit al veel gedaan. Ons doel is om generaties met elkaar te verbinden. En dat is gelukt. Je voelde de saamhorigheid met de minuut groter worden. Aan het einde van de middag maakten we een professionele clip, begeleid door de enthousiaste band Rimpelrock.”

Enthousiaste reacties

Naast Rimpelrock waren ook het koor All Together, zangeressen Renske en Marijke, het koor van Maurick, dj Roos en rapper Mees van de partij. Samen met hen werd het een feestje met veel uitbundige maar ook ontroerende momenten waar velen nog lang met plezier op terugkijken. De reacties waren zeer enthousiast: ‘Geweldige verbinding tussen generaties’, ‘Volgend jaar weer op 8 juni?’, ‘Het was geweldig.’

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch